Teater

Musikteaterföreställningar

Mitt konstnärsskap är baserat på historiska föreställningar och scener från 1500-1700-talen. Jag spelar gärna med moderna tankesätt med historiska instrument och masker och framför teaterhistoria för min publik. Och jag samarbetar med musiker som spelar barockmusik – från samma tidsepok. Här är två föreställningar som är aktuella.

Isabellas Gudomliga Galenskap

Commedia del Cembalo

Barnteaterföreställningar

Denna barnteaterföreställning heter Snurra min jord och har spelats runt om i Sverige i flera år. Den handlar om en liten figur som kommer till jorden och är mycket nyfiken. Vad är detta för ställe? Glädjen utmynnar till en förnöjsamhet, som sedan utmynnar till en lathet. I kölvattnet av denna lathet blir det mycket skräpigt och då är det dags att städa! Publiken får hjälpa till och när allt är fint igen avslutas hela föreställningen med en rolig skräpsaga, som blir till en interaktiv workshop i lättjans och skräpets tema. Och vi har roligt under tiden! Denna föreställning är inspirerad av Lille Prinsen av Antoine de Saint-Exupéry.

Kotten och Olyckan

På brandstationen skapar vi en föreställning!

Lille Kotten (en go och intet ont anande igelkott) stöter på den ena olyckan efter den andra. När Olyckan ser att ”här kan det bli riktigt illa!” Så slår hon till!

Tur att brandsoldaten är framme och hjälper Kotten rätt igen. Annars hade det kunnat sluta rent förskräckligt!

Spelas på brandstationen för barn i F-klass och Åk 1.

Föreställningen spelas av skådespelerskan Isabella Amirell och dockteaterskådespelaren Genvieve Tremblay.

Fyrvakterskan

En ensam dam bor ute på en ö där hennes arbete är att vakta en fyr. Längtan efter sällskap och kärleken är stor, men har gjort henne lite galen. Ett skepp närmar sig, hon känner igen det! HAN är ombord! Åh, vilken lycka! Men vad händer…? Skeppet fortsätter ut till havs? Minsann, detta ska vi inte tåla!

Teater Bon’Arte är ett kulturföretag som drivs av Isabella Amirell.

Jag är skådespelerska, dramapedagog, maskmakare och regissör. Och mer därtill. Sedan 1998 har jag varit ute på turné och jobbat med drama för barn i skola och församlingar, på konferenser i olika sammanhang. Ibland jobbar jag tillsammans med andra konstnärer: musiker, skådespelare, dramapedaoger, präster, kompositörer…

Min lilla nisch är att jobba med lek för att lära känna varandra, få nya kunskaper, skratta och bli berörd på djupet. Och hur jag gör detta är bland annat med fysisk teater, mim, Commedia dell’Arte, lekar, improvisationsteater, drama i undervisningen och mycket annat.

Jag bor i skånska Höör och jobbar i hela landet.